Om våre kjøkken

Kjøkken fra Dokka Bondemøbler er av solid heltre håndverkskvalitet og blir produsert for hånd uten datastyrte industrifreser. Dette gjør fleksibiliteten høyere, samt forbedrer muligheten for skreddersøm til deg som kunde. Vi benytter kun kvalitetsrike materialer og alle punkter er av solid heltre kvalitet. Mange opplever at ”heltre” kjøkken likevel kan inneholde skuffer og bakvegg av finer, spon etc.. Dette mener vi er feil! Vi gleder oss av å levere ekte heltre kvalitet der alle punkter er solide, uten unntak. Da oppnår vi en stabilitet og styrke som overlever generasjoner.

Du finner mye inspirasjon og eksempler i vårt Bildegalleri.

 

Her er litt informasjon om våre kjøkkens stilarter:

 

Rustikk og Eventyrlig

Rustikk
Eventyrlig

Eventyrlig stemning i din hytte, eller en bonderomantisk atmosfære i ditt herskapskjøkken. Våre heltre kjøkken kan leveres i flere forskjellige stilvarianter og uttrykk. Om du liker det røft og rustikk, klassisk, minimalistisk eller eksklusivt. Om du har hytte, villa eller gård... Du kan velge deg frem til en eventyrlig atmosfære eller storslått herskapsinntrykk. Velg deg frem til din personlige favoritt ut fra vårt mangfoldige valg av dørmodeller, hengsler og beslag, benkeplater, samt farger og overflatebehandlinger.

 

Våre kjøkken produseres på bestilling og ethvert kjøkken er unikt laget for sitt prosjekt. Likevel holder vi prisene nede ved å la produktet gå direkte fra fabrikk til sluttkunde, uten fordyrende mellomledd. Med fokus på overnevnte punkter, samt de unike overflateteknikker og detaljer våre kjøkken har… kan vi trygt garantere at produktet er av første klasse.

 

Våre dbm kjøkken leveres gjerne komplette med vask, hvitevarer og tilbehør etter ønske. Da får du alt levert fra samme sted, med god sikkerhet i at alt passer inn og med hverandre.

 

Våre rustikke kjøkken inneholder mange unike og flotte detaljer.

Det brukes rustikke utenpåliggende hengsler og beslag for å gjenspeile vår eldre Norske møbelkultur fra gamle dager. Den gode gamle trevrideren er også med, som festes med rustikke håndsmidde nagler.

 

Det legges stor vekt på utseende ved den rustikke overflatebehandlingen. Resultatet er et kjøkken med ny og førsteklasses høy kvalitet, som ved sitt aldringspregede utseende stråler av sjel og vår kjære tradisjon fra gamle norge. Skapdører kan leveres med håndmalte motivmalerier og dekorative ordtak. Dette gjenspeiler vår eldre møbelkultur fra gamle dager og gir en magisk eventyrlig stemning over produktet.

 

- Alle dørprofiler kan benyttes ved det rustikke.
- Velg farge og overflatebehandling fra Umbra, Antikk, Skygge eller Klassisk fargeserie.
- Alt av tilbehør og trådvarer kan benyttes selv ved rustikk kjøkkenløsning.
- Velg heltre benkeplate og farge etter din personlige smak: Furu, Eik eller Bøk 30 eller 40 mm.

 

Klassisk og Minimalistisk 

Klassisk
Minimalistisk

Ønsker man et roligere kjøkken er vår klassiske modell et godt alternativ. Rektangulær dørprofil kombinert med skjulte innvendige hengsler er populært valg om du ønsker et mindre rustikt ytre. Mye av det rustikke preget bortfaller ved bruk av mer moderne beslag og en mer diskré overflatebehandling.

 

Og om man ønsker seg et mer diskré minimalistisk uttrykk, kan mye gjøres bare ved å fjerne topp og lyslister, samt pryde kjøkkenets sokkel med gulvets materiale. Det benyttes gjerne skjulte hengsler og håndtak etter personlig smak og ønsker. Ramtre glatt dørprofil er meget vakkert på denne varianten, da oppnår man et enklere utrykk og unngår de kraftige profilerte dørspeilene.

 

- Det benyttes gjerne Rektangulær eller Ramtre glatt dør og skuffeprofil.
- Velg farge og overflatebehandling fra Umbra, Antikk, Skygge eller Klassisk fargeserie.
- Alt av tilbehør og trådvarer kan benyttes.
- Velg heltre benkeplate og farge etter din personlige smak: Furu, Eik eller Bøk 30 eller 40 mm.

 

Harmonisk og Bonderomantisk

Harmonisk
Bonderomantisk

Noen finner glede av å kombinere stilene noe, som fungerer utmerket om man bare vil ha noe av det rustikke. Husk at det nostalgiske og klassiske ofte gir en spennende sammensetning av stil og estetisk ytre.

 

Rektangulær dørprofil er populært, men vi anbefaler vi også å vurdere ramtre dørprofil. Ramtre dør og skuffeprofiler gir et mer eksklusivt uttrykk ved sine rette linjer og skarpe overganger på ditt kjøkken.

 

Det benyttes gjerne skjulte innvendige hengsler, samt utvendige beslag som knotter og håndtak i mange varianter. Mye av det rustikke preget bortfaller ved bruk av mer moderne beslag og en mer diskré overflatebehandling.

 

- Det benyttes gjerne Rektangulær eller Ramtre dør og skuffeprofil.
- Velg farge og overflatebehandling fra Umbra, Antikk, Skygge eller Klassisk fargeserie.
- Alt av tilbehør og trådvarer kan benyttes.
- Velg heltre benkeplate og farge etter din personlige smak: Furu, Eik eller Bøk 30 eller 40 mm.

 

Herskapelig og Eksklusivt 

Herskapelig
Eksklusivt

Dette er vårt mest påkostede kjøkken for de som ønsker de ekstra detaljene og et smykke av et håndverksprodukt. Disse kjøkkenene innehar et betydelig mer eksklusivt uttrykk, kraftigere krone og lister med vakre linjer og detaljer. Ramtre dør og skuffeprofiler gir et meget flott estetisk ytre.

 

Vår eksklusive variant av kjøkken benyttes nå ikke bare i private hjem, men også i hytter og fritidseiendommer. Her benyttes samme moduloppsett og grunnprinsipp, men det legges mer vekt på pyntedetaljer og påkostede elementer. Store bæresøyler, uthevede profilerte pyntelister og pyntestolper kan velges til for å heve det estetiske.

 

- Det benyttes Ramtre dør og skuffeprofil.
- Det benyttes gjerne farger fra ”Skygge” og ”Klassisk” fargeserie.
- Det benyttes populært edeltre 30 eller 40 mm Eik heltre benkeplater.