Vedlikehold og rengjøring av dbm produkter

Malte og lakkerte overflater

Støvtørking

Benytt mikrokluter eller myke støvkluter som ikke loer.

 

Rengjøring
Vask skånsomt med varmt vann. Unngå store vannmengder og tørk straks over med en tørr og myk fille for å unngå striper og skillemerker. Ved vanskeligere flekker benytt kun syntetisk vaskemiddel. Unngå bruk av sterke vaskemidler som salmiakk, grønnsåpe og skurekrem som inneholder ammoniakk. Prøv deg frem med forsiktighet.

 

Flekkfjerning
Sterke løsemidler (Lynol eller Aceton) må ikke brukes, men White Spirit eller terpentin kan benyttes med forsiktighet. Etter flekkfjerning vaskes områdene med lunkent vann tilsatt syntetisk vaskemiddel.

 

Reparasjon
Benytt ”DBM reparasjons/ - og vedlikeholdssett” og følg medfølgende bruksanvisning.

 

Vedlikehold
Lakkerte overflater trenger ikke noe nærmere vedlikehold enn regelmessig rengjøring.

 

Patinerte og oljebehandlede overflater

Støvtørking
Samme anvisning som ved malte og lakkerte overflater

 

Rengjøring
Vask skånsomt med lunkent vann tilsatt milde og syntetiske vaskemidler. Unngå store vannmengder og bruk av sterke vaskemidler som salmiakk og skurekrem. Grønnsåpe kan benyttes.

 

Flekkfjerning
Sterke løsemidler (Lynol eller Aceton) må ikke brukes, men White Spirit eller terpentin kan benyttes med ytterst forsiktighet. Prøv deg frem med forsiktighet. Gjenta rengjøringsprosessen etter flekkfjerning for å fjerne spor av flekkfjerningsmiddel.

 

Trykkmerker på oljet overflate
Ved mindre trykkmerker i treverket kan man påføre varmt vann over skaden, og treet vil raskt reise seg til det opprinnelige. Gjenta prosessen ved større trykkmerker. Det kan også brukes strykejern for å reise større trykkmerker, men det kan da være en fare og risiko for at merket reiser seg for mye. OBS: Husk på, ved bruk av strykejern å benytte godt mellomlag for å unngå varmemerker på overflatene.

 

Reparasjon
Benytt ”DBM reparasjons/ - og vedlikeholdssett” og følg medfølgende bruksanvisning.

 

Vedlikehold
Regelmessig grønnsåpevasking/impregnering vil bevare glansen i overflatene på oljede plater.
Benytt varmt/lunket vann med rikelig tilsatt grønnsåpe. Påfør dette i jevne bevegelser og gni forsiktig inn i overflatene. La dette tørke og gjenta prosessen gjerne to til tre ganger for best resultat. Med regelmessig gjentagelse, vil dette kunne gjøre det lettere å unngå flekkdannelser.

 

Ytterligere vedlikehold krever oppfrisking av møbelolje. Slip lett over platen med finkornet mattepute for å fjerne skitt og flekker, samt for å gjøre flatene mer mottagelige for ny oljebehandling. Rengjør platen for støv og påfør et tynt lag med møbelolje. Denne strykes til jevnt med bomullsfille. La trekke inn noen minutter og poler så rikelig med en myk bomullsfille for å oppnå en slitesterk glansfull overflate. Gjenta prosessen for ytterligere glans og styrke.

 

Gjenta oljebehandling da du føler det er behov. Dette ser du ved at flatene begynner bli matte og skjoldete.
(vi anbefaler 1-2 ganger pr år, men er avhengig av slitasje og bruk)

 

Ved å følge disse anvisninger og råd kan ditt møbel overleve og bevares gjennom generasjoner.

 

Lykke til :0)

 

Til informasjon
Er du uheldig med din bordplate/benkeplate, husk at du alltid kan levere den til oss for reparasjon eller oppfrisking. Vi reparerer og overflatebehandler den opprinnelige platen så den blir som ny igjen.


  

Klikk på bildene for å åpne kataloger/prislister (åpnes som pdf i nytt vindu) 

Møbelfarger 2021
Møbelfarger
Benkeplater 2021
Benkeplater
DBM prisliste 2021
Reparasjons farger
DBM prisliste 2021
Veiledning PDF